Achtergrond informatie: Tattoo Lucky Shot

Ronald, de eigenaar van de studio heeft eerst enkele jaren op de kermis gewerkt en meegereisd door het gehele land. Na deze periode is hij als stratenmaker werkzaam geweest. Vanaf zijn twaalfde jaar had hij de wens ooit een eigen tattoostudio te openen. In zijn eerste aanraking met het vak tatoeëren kon hij terecht in een tattoostudio in Sneek. Dit was een mooie start voor hem maar was het totaal niet eens met de onhygiënische en ongepaste werkwijze van de eigenaar. Hierop heeft hij besloten om niet verder te willen werken bij deze `ondernemer`. Binnen enkele dagen nam Tattoo Richard uit Leeuwarden contact op met Ronald en bood hem een baan aan. Er ging een wereld voor Ronald open, goed lopende machine´s, goede sfeer, structuur en een zeer hygiënische werkplek. Voldoende middelen de juiste leermeester om als professioneel tatoeëerder aan de slag te kunnen. Ronald heeft vanaf het begin gemeld dat hij ooit zou stoppen om als zelfstandig tatoeëerder aan de slag te gaan in een eigen studio.

 

Plannen voor een eigen studio
Na enkele jaren als professioneel tatoeëerder aan de slag te zijn geweest, wist Ronald precies wat hij wel en wat hij niet kon zetten. Nu was dit het moment voor hem om een bedrijfsplan op te stellen. Na driekwart jaar hiermee bezig te zijn geweest heeft hij de mogelijkheid gevonden om het starten van een eigen onderneming uit te kunnen voeren.

 

Het verzinnen van een naam
Eindelijk heeft het wachten, leren en uitzoeken zijn vruchten afgeworpen. Er werd een pand in Drachten gevonden die voldeed aan de verwachtingen. De studio moest alleen nog een naam hebben. Na veel denken en bedenken is de naam Tattoo Lucky Shot naar voren gekomen. Lucky Shot staat voor gelukstreffer, voor Ronald is dit zeker het geval... een eigen onderneming!

Achteraf was de naam Lucky Shot ook wel een naam die mensen een beetje deed afschrikken `moeten wij maar afwachten of dit wel een Lucky Shot is`. Toch bleef Ronald bij de naam en wist dat deze naam zeker in de mond genomen werd en er voluit over gepraat zou worden in negatieve zin. Ronald wist dat wanneer hij goed werk zou gaan leveren de naam dan gezuiverd zou gaan worden, waardoor de positieve reclame alleen maar beter zou gaan werken.

 

Verbouwing en keuring
De oude studio was eerder gebruikt voor een dierenkliniek. Er moest dus het een en ander worden verbouwd voordat er een volwaardige studio naar voren kwam. Na een fikse verbouwing en schilderbeurt kon de studio gekeurd worden door de GGD. De GGD heeft de keuring uitgevoerd en de studio voldeed geheel aan alle eisen en de werkwijze was ook geheel naar wens. Eindelijk mocht en kon er gewerkt worden.

 

Opening Tattoo Lucky Shot
Op 26 maart 2009 was het eindelijk zo ver. Ronald opende toen zijn deuren aan de Torenstraat in Drachten. De eerste openingsdag was bedoeld om klanten boekingen te laten doen. Al op de eerste dag was de agenda al enkele dagen volgeboekt. Ronald kon meteen al vanaf de tweede dag aan de slag en heeft hierna ook nooit meer een dag hoeven wachten op nieuwe klanten.

 

2013
De tattoostudio is na de opening in 2009 volledig veranderd, de studio beslaat nu vrijwel het gehele pand. Er zijn meerdere werkruimte´s aanwezig, er is een tweede (freelance) tatoeëerder aan het werk, het piercen is opgeheven en het werk van de tatoeëerders gaat steeds verder vooruit. Door het succes blijft Ronald zich steeds verder ontwikkelen en wil het vak altijd weer beter en beter onder de knie krijgen. Ronald is zeer blij met dit grote succes en is alle klanten en toekomstige klanten erg dankbaar voor het vertrouwen in zijn werk en onderneming.

Juli 2014
De studio aan de Torenstraat is geheel leeg gehaald en zijn verhuisd naar onze nieuwe locatie aan de Stationsweg in Drachten. In de nieuwe verbouwde studio is plaatst voor meerdere tatoeëerders, het geheel is ruimer opgezet en natuurlijk zoals gewend sfeervol en voorzien van airco en luchtfiltersysteem. Uiteraard is de studio weer geheel goedgekeurd door de GGD.