Thuis Tatoeëerders

michael-jackson-tattoo-fail

Vandaag de dag zijn er steeds meer mensen die op het internet een eigen tattoo set bestellen en los gaan op iedereen die een tattoo wil hebben. Dit heeft soms grote gevolgen voor diegene die zonder na te denken een tattoo heeft laten zetten bij een beunhaas.

Steeds vaker komen mensen in de studio met uitgelopen, ontstoken, opgezette, verprutste en verminkte lichaamsdelen die in sommige gevallen niet meer te herstellen zijn.

Sinds de komst op televisie en het internet denken mensen snel geld te kunnen verdienen, "stoer" te zijn om een tattoo te zetten en zogenaamd met de titel tatoeëerder rond te kunnen lopen. Deze mensen hebben echt geen idee wat er mogelijk is op het gebied van tatoeëerden en geven ook totaal niets om het feit dat ze anderen (door het zelf graag te leren) voor de rest van hun leven verminken.

 

Waarom gaan deze mensen dan toch naar een beunhaas?
Deze vraag stel ik mijn klanten ook altijd! Het antwoord is vaak hetzelfde "hij was goedkoop" , "ik kon meteen terecht", of "ik hoorde van een vriendin dat hij het ook wel kon". Met andere woorden een prima reden om je te laten verminken!

 

"Hij was goedkoop"
Ja, een beunhaas heeft geen dure kosten voor het huren van een pand, heeft voor zijn complete set ongeveer 150 euro betaald dit inclusief inkten die niet zijn goedgekeurd! En de beunhaas betaald geen belastingen, heeft geen vergunning van de GGD en als laatste en waarschijnlijk ook de belangrijkste reden......anders komt er niemand!

Massive-Tattoo-Fail

"Ik kon meteen terecht"
Dat kan natuurlijk snel, veel mensen weten al dat je dit soort mensen beter kunt vermijden en voor kwaliteit moet gaan. Een tattoo is niet voor even maar voor de rest van je leven. Normaal gesproken heeft een gekeurde tattoo studio een wachtlijst voor het aanbrengen van een tattoo. Voor iemand een reden om naar een ander te gaan, voor de ander een reden dat hij of zij weet dat wanneer er een wacht rij is, er veel klanten vertrouwen hebben in het geleverde werk.

 

Hoe herken ik een beunhaas?
Meestal kun je er vanuit gaan dat wanneer iemand vanuit huis werkt niet de professionele artiest is die jij zoekt. Er wordt geen reclame gemaakt voor het "bedrijf", dit omdat het bekend is dat beunen in de tattoo branche nu eenmaal strafbaar is en er flinke straffen op staan.

Iedere studio die gekeurd is MOET vermeld staan op de website: http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl , ga naar de website en klik op zoeken linksboven, vul de plaatsnaam in en zie wie er wel of geen vergunning heeft voor tatoeëren of piercen. Iemand die een keuring heeft gehad, staat nog diezelfde dag vermeld op deze pagina, dat is een FEIT!.

 

Studio met GGD keuring
Een studio die een vergunning heeft is niet per definitie een goede artiest! Iedereen die aan de hygiëne eisen voldoen, kan een vergunning krijgen van de GGD. De GGD kijkt dus niet naar het werk wat geleverd wordt en kunnen hierin ook niet oordelen. Iemand met een GGD vergunning kan net zo goed een prutser zijn, iemand die geen of te weinig ervaring heeft. Kijk naar de website, lijnen van de tattoo, kleuren en schaduwen van voorbeelden van zijn of haar werk. Een wachttijd kan betekenen dat een studio goed werk kan leveren. Geen wachttijd, betekend vaak slecht werk en weinig vertrouwen in de studio. Doe altijd onderzoek naar een studio en zijn of haar werk. Ga er niet zomaar vanuit dat het wel goed komt.

 

Wat kan ik doen als ik een tattoo bij een beunhaas heb laten zetten die is verprutst?
Je kunt contact opnemen met de GGD in jou regio en een anonieme melding maken van deze gebeurtenis. De GGD is dan verplicht deze zaak in behandeling te nemen en onderzoek te doen naar deze persoon. Dan kan na onderzoek de GGD, de VWA en de belastingdienst gezamenlijk actie ondernemen zodat meer slachtoffers niet meer nodig zijn.

 

"ja maar, iedereen moet het toch kunnen leren?"
Dit wordt veel gebruikt als argument om beunhazen anderen te laten verminken. Als ik tandarts of arts wil worden, mag ik dan ook bij jou oefenen?
Natuurlijk wel tegen een laag tarief!