Nazorg


Je kan na de behandeling alles doen. Je hebt immers geen wondje. Behalve wanneer je de dag erna een korstje of blaar(tje) hebt, is het extra belangrijk dat je hier voorzichtig mee om gaat (lees hier hoe). Wanneer deze namelijk stuk gaat, heb je wel een open wondje en is de kans op infectie groot. Vermijd dan het zwembad en de sauna totdat je huid weer helemaal hersteld is. Ook contactsport moet vermeden worden om te voorkomen dat het korstje of blaartje stuk gaat en het een open wondje wordt. Zonlicht is niet goed voor de behandelde plek en douche niet te lang en te warm. 


Na de behandeling heb je voor het herstel / verzorging van de huid de juiste zalf nodig. Wij rekenen voor een losse  tube L1 van 75 ml € 15,95. Een losse tube L2 van 75 ml kost €12,95 ,de zalf is verplicht omdat wij weten dat deze zalf het meest geschikt is voor na de behandeling en het beste resultaat bied. Bij de eerste behandeling ben je dus verplicht een set van de L1 en L2 aan te schaffen. Een set bij eerste aanschaf kost € 25,-  


TattooMed L1 & L2 producten:
   
Belangrijke tips voor de eerste periode na de laserbehandeling:

  • Breng TattooMed Laser Aftercare L1 AKUT direct na de behandeling aan op de gelaserde huid. 

  • Gebruik de L1 AKUT in ieder geval de eerste twee tot drie dagen na de behandeling.

  • Zorg ervoor dat de huid niet uitdroogt, want zo voorkom je korstvorming en jeuk.

  • Laat de huid niet week worden. In bad gaan en lang douchen moet je echt even laten.

  • Is de huid gevoelig? (voelt die strak aan?). Breng dan gedurende de dag regelmatig wat L1 crème aan. je zult merken dat de huid prettiger aanvoelt.

  • Heb je blaasjes of blaren, wacht dan met smeren! Ga pas smeren als de blaar helemaal ingedroogd is.

  • Is je huid zichtbaar en voelbaar gekalmeerd, stap dan over op de L2-zalf.


Een snel herstel van de huid

In de eerste 72 uur na de laserbehandeling is de huid rood en soms wat opgezet. In deze periode smeer je met de L1-creme (behalve bij blaarvorming, dan wacht je met smeren). Meestal worden deze ontstekingssymptomen na zo'n 3 dagen een stuk minder. Als je ziet dat de huid er beter uitziet en aanvoelt, begin dan met de TattoMed laser aftercare L2 skin repair. Deze verzorgende crème kun je een aantal keer per dag op de huid aanbrengen. De jeuk neemt af en de huid krijgt nu extra vocht toegediend. Na zo'n 21 dagen is de huid , met behulp van deze lotion weer zo goed als hersteld.
 

 

Drie belangrijke tips voor in de herstelfase van de huid:

  • Bescherm je huid tegen uv-straling, warmte en vocht.

  • Breng de TattooMed Laser Aftercare L2 SKIN REPAIR indien nodig, een aantal keer per dag aan.

  • Bedek de behandelde huid niet met pleisters of verband.