Werkwijze tatoeage laseren


Een tatoeage kan verwijderd worden met een laserstraal. Hoe werkt dat?

De laser wordt op de tatoeage gericht en door de energie van het laserlicht, zullen de inktmoleculen uiteenvallen. De inkt wordt dus afgebroken en vervolgens door je lichaam opgeruimd.

 

De laser is zeer precies en genereert korte uitbarstingen van energie, die sterk genoeg is om de inkt af te breken, maar verder geen schade aan de huid toebrengt.

 

Vervolgens worden de afgebroken inktdeeltjes door de witte bloedcellen afgevoerd waardoor de tatoeage vervaagd.

 

Na enkele behandelingen zie je al duidelijk resultaat. Tussen de behandelingen door geven we het lichaam de tijd de inkt af te voeren en herhalen we daarna de behandeling tot de tatoeage genoeg vervaagd is om te kunnen coveren.

Hoe moet ik me voorbereiden?

  • Stel je tattoo 3 weken voor én na de behandeling niet teveel bloot aan UV- licht (zon of de zonnebank). Ga je wel de zon in? gebruik dan een zonnebrandcrème met een goede beschermingsfactor (SPF), liefst factor 50.

  • Gebruik 2 weken voor de behandeling geen zelf bruinende crèmes.

  • Heb je veel haar op het te behandelen gebied? Scheer dit op de dag van de behandeling zorgvuldig weg.

Tijdens de behandeling ben je verplicht een speciale bril te dragen. Wanneer de laserstralen in het oog terecht komen kan namelijk permanente blindheid worden veroorzaakt.


Pijnvrij lazeren?
Je kunt je pijnvrij laten lazeren. Je kunt de tattoo insmeren met een verdovende zalf, dan voel je helemaal niets. Lees voor het gebruik wel goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het product. Voorbeelden zijn TKTX of Dr. Numb. Wij gebruiken een ice pack vlak voor de behandeling om de te behandelende plek te verdoven.