Gezichts piercings

Neus Piercing

1 Van de meest gangbare piercings is de neus piercing. Deze wordt gezet in de neusvleugel en kan geschoten of gepiercet worden maar wij piercen deze. Nadat de piercing hersteld is, kan er een knopje of een ringetje in maar we doen er eerst een knopje in omdat een ringetje veel draait. Hierdoor ontstaat er wrijving op de huid waardoor het herstel langer duurt dan nodig en bestaat er kans op wildgroei. De stud die we er eerst in zetten heeft een lengte van zo’n 10 mm. Wanneer je van te voren al weet dat je uiteindelijk wel graag een ringetje wilt, geeft dit dan aan zodat de piercer hier rekening mee kan houden tijdens het plaatsen. Het herstel duurt 4 tot 6 weken en tijdens het herstel is het ook met deze piercing verstandig om op te passen met make-up.

 

De kosten van deze piercing zijn 35,- en in de studio hebben we verschillende studs, click-ringen, knopjes en neusringetjes te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad dat we er in zetten is 1,2mm maar de neusknopjes hebben een dikte van 1mm en de lengte/diameter is over het algemeen 8mm

 


Septum Piercing

Deze piercing wordt gezet in het stukje huid onder het tussenschot van de neus, de zogeheten “sweet spot”. Wat handig is aan deze piercing is dat, wanneer je een circular barbell draagt, je hier sieraad naar binnen kunt draaien. Zo valt de piercing niet op tijdens gelegenheden waar de piercing verborgen moet worden. Tijdens het herstel kan dit echter vaak niet doordat er een iets groter sieraad in gezet wordt en de huid vaak opzwelt, houd hier dus rekening mee wanneer je bijvoorbeeld op werk geen piercings zichtbaar mag hebben. Afhankelijk van de neus gaat er tijdens het herstel een circular barbell van 8 of 10 mm. Het herstel duurt vaak iets langer dan bij de neus piercing, namelijk 6 tot 8 weken.

 

De kosten van deze piercing zijn 40,- en in de studio hebben we verschillende circular barbells, click-ringen en septum-clickers te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad dat we er in zetten is 1,2mm, echter bestaat er de optie om de piercing op te rekken. De diameter varieert, vanaf 6mm.


Wenkbrauw piercing

De naam zegt het eigenlijk al, deze piercing wordt geplaatst in de wenkbrauw.

Deze wordt gezet met een banana barbell van 8 of 10 mm lang, na het herstel zou er ook een ringetje in kunnen. Een wenkbrauw piercing is een surface piercing, wat betekend dat deze door de oppervlakte van de huid gezet wordt. Hierdoor bestaat de kans dat het sieraad uitgroeit maar wanneer deze vakkundig gezet wordt, is dit risico minimaal. Het herstel van deze piercing duurt 4 tot 6 weken. Tijdens deze periode is het wel verstandig om geen make-up op of rond de gepiercete huid aan te brengen.

 

De kosten van deze piercing zijn 35,- en in de studio hebben we verschillende banana barbells en click-ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad is 1,2mm en de diameter/lengte is 6, 8 of 10 mm, afhankelijk van de wenkbrauw

 


Lip Piercing

Met een lip piercing bedoelen we een piercing die geplaatst wordt net onder de onderlip.

Dit kan in het midden of wat meer naar de zijkant. Er wordt een labret in gezet maar na het herstel kan er vaak ook een circular barbell of ringetje in. Weet je van te voren al dat je ringetje wilt? Geeft dit dan aan bij de piercing zodat hij rekening kan houden met de plaatsing. Het herstel is afhankelijk van de verzorgen maar duurt over het algemeen zo’n 6 tot 8 weken. Eventueel kunnen er ook 2 lip piercings tegelijkertijd gezet worden. Dit kan op verschillende manieren, zo heb je bijvoorbeeld de snakebite, dolphinbite en spiderbite maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

 

De kosten van een enkele piercing zijn €35,- en in de studio hebben we verschillende studs, circular barbells en click-ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad dat we er in zetten is 1,2mm, de lengte is afhankelijk van de lip maar vaak varieert dit van 6 tot 8mm

 


Eskimo Piercing

Een eskimo piercing is een lip piercing die door de bovenkant van de onderlip gaat en eronder weer uitgaat. Hij wordt gezet met een banana barbell van 10 of 12mm. Een variatie hierop is de jestrum piercing die op dezelfde manier in de bovenlip gezet wordt. Het herstel heeft zo’n 6 tot 9 weken nodig en tijdens het herstel is het belangrijk om de mond goed schoon te houden door middel van tanden poetsen en een mondspoeling zonder alcohol.

 

De kosten van deze piercing zijn 40,- en in de studio hebben we verschillende banana barbells te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad dat we er in zetten is 1,2mm, de lengte is afhankelijk van de lip maar varieert meestal tussen de 8 en 10mm


Smiley Piercing

De smiley piercing wordt gezet in het velletje tussen de bovenlip en het tandvlees. De piercing is over het algemeen onzichtbaar tot je lacht, vandaar de naam.

De piercing wordt gezet met een circular barbell van 8mm en na het herstel kan er eventueel ook een click-ring in. Het laatste wordt wel aangeraden omdat een mond veel in beweging is. Hierdoor krijgen de balletjes van een circular barbell de kans om los te draaien. Het herstel van deze piercing duurt 4 tot 8 weken, afhankelijk van de verzorging. Ben je een roker? Dan is het verstandig om de eerste paar dagen flink te minderen of gewoon helemaal niet te roken. Zorg ook dat je de eerste 2 weken na iedere maaltijd je tanden poetst en/of je mond spoelt met een mondspoeling zonder alcohol. Zo houd je de piercing schoon en het risico van ontstekingen buiten de deur.

 

De kosten van deze piercing zijn 40,- en in de studio hebben we verschillende circular barbells en click-ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad dat we er in zetten is 1,2mm, de diameter is 8 of 10 mm.

 


Madonna Piercing

Ook wel bekend als de monroe piercing naar Marilyn Monroe. Deze piercing dankt zijn naam aan het feit dat de piercing wel wat lijkt op het iconische moedervlekje dat Marilyn aan de zijkant boven haar bovenlip had. De piercing kan zowel links als rechts geplaatst worden maar ook aan beide kanten. Het laatste geval staat ook bekend als een angelbite. De piercing wordt gezet met een stud en net als de reguliere lip piercing, heeft deze piercing ongeveer 6 tot 8 weken nodig om te herstellen. Tijdens de eerste 2 weken van het herstel is het verstandig om na iedere maaltijd je mond te spoelen met een spoeling zonder alcohol en je tanden te poetsen. Dit omdat er over het algemeen veel bacteriën in de mond zitten die kunnen zorgen voor ontstekingen. Wel is het zo dat de huid aan de binnenkant behoorlijk snel hersteld, vandaar dat dit alleen de eerste 2 weken aangeraden wordt.

 

De kosten van deze piercing zijn €35,- en in de studio hebben we verschillende studs te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad dat we er in zetten is 1,2mm, de lengte is afhankelijk van de lip maar varieert vaak tussen de 6 en 8 mm.

Medusa Piercing

Deze piercing wordt in het kuiltje gezet tussen de neus en de bovenlip. De piercing staat ook wel bekend als philtrum piercing, philtrum is namelijk de Latijnse benamen voor de locatie van de piercing. Net als bij andere piercing die om de mond grenzen, wordt er voor het herstel vaak een aardig lang sieraad in gezet omdat het een plek is waar het risico op zwelling wat groter is. Zwelling kun je verminderen of zelf voorkomen door de eerste 2 dagen regelmatig (voorzichtig) op een ijsblokje te zuigen. Over het algemeen piercen we met titanium maar deze piercings worden vaak met bioplast gezet. Dit is gemaakt van een hypoallergeen, natuurlijk plastic wat wat buigzaam is. Dit zorgt ervoor dat het wat prettiger aanvoeld in de mond. Ook deze piercing heeft over het algemeen een herstelperiode van 6 tot 8 weken.

 

De kosten van deze piercing zijn 35,- en in de studio hebben we verschillende studs te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad dat we er in zetten is 1,2mm, de lengte is afhankelijk van de lip maar varieert vaak tussen de 6 en 8 mm.