Gezichts piercings

Navel Piercing

Een navel piercing wordt gezet in de rand van de navel, vaak bovenin. Doordat de vorm van een navel nog wel eens kan verschillen, is dit niet bij iedereen mogelijk. In sommige gevallen moet de piercing ondersteboven, in de onderste rand gezet worden. Doordat een navel piercing een surface piercing is, bestaat er het risico op uitgroeien maar wanneer de piercing op de juiste manier geplaatst wordt, is dit risico minimaal. Voor het herstel gaat er een speciale banana barbell in, bedoeld voor de navel. Deze heeft bovenin een simpel balletje maar aan de andere kant zit een wat grotere zwaardere bal. Deze houdt de piercing mooi op zijn plek. Er kan direct iets in gezet worden met een steentje maar zonder is natuurlijk ook mogelijk. Het herstel van de piercing duurt zo 3 tot 9 maanden maar na zo’n 2 maanden kan er al vaak een ander sieraad in gezet worden, het is dan wel verstandig dit door de piercer te laten doen. Net als met de tepel piercing is het belangrijk om na het wassen, de huid goed te laten drogen voor je er een shirt overheen doet. Dit om te voorkomen dat er vocht achterblijft tussen de huid en het sieraad. Dit kan namelijk voor ontstekingen zorgen. Ook is het belangrijk om de eerste paar weken zo min mogelijk op je buik te slapen. Hierdoor kan het sieraad namelijk wat gaan schuiven onder de huid.

 

De kosten van deze piercing zijn 45,-, en in de studio hebben we verschillende banana barbells, navel piercings en ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. Wij raden wel aan om er een navel piercing in te houden. De dikte van het sieraad dat we er in zetten is 1,6mm, de lengte is over het algemeen 12mm.

 


Tepel Piercing

Een wat bekendere piercing is de tepel piercing. Deze wordt gezet in de vouw waar de tepel overgaat naar het tepelhof. Piercing wordt meestal horizontaal gezet maar iedere richting is mogelijk. Ook kan ervoor gekozen worden beide kanten te laten piercen of om meerdere piercings in 1 tepel te zetten. Wanneer er voor het laatste gekozen wordt, wordt dit wel in 2x gedaan. Er wordt voor het herstel een barbell in gezet maar na het herstel kan deze eventueel vervangen worden door een ring. Het herstel van deze piercing varieert van 3 tot 9 maanden maar na zo’n 2 maanden kan er vaak al een ander sieraad in. Buiten het schoonhouden om, is het ook belangrijk dat de gepiercete huid goed droog gemaakt wordt naar iedere douchebeurt. Vastzitten vocht is namelijk vaak de oorzaak van ontstekingen bij deze piercing.

 

 

De kosten van een enkele piercing zijn €40,-, wanneer je ervoor kiest om er 2 te laten zetten, zouden de kosten komen op 70,- en in de studio hebben we verschillende barbells, ringen en nipple shields te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad dat we er in zetten is 1,6mm, de lengte is afhankelijk van de tepel.