Oor piercings

Helix Piercing

De helix piercing is misschien 1 van de meest bekende piercings. Deze wordt gezet in de buitenste rand van de oorschelp. Vaak zijn ze te zien met een ringetje maar voor het herstel doen we er eerst een stud in. Dit omdat een ringetje veel schuift waardoor de huid niet genoeg rust krijgt om goed te herstellen. Na zo’n 6 tot 8 weken kan deze verwisseld worden. Ook met deze piercing geld dat de huid na zo’n 6 tot 8 weken hersteld is, maar het kraakbeen 3 tot 9 maanden nodig heeft.

 

De kosten van deze piercing zijn €25,- en in de studio hebben we verschillende studs, circular barbells en click-ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad is 1,2mm en de diameter/lengte is meestal 6mm, afhankelijk van het oor.


Tragus piercing

De tragus piercing zetten we in het kleine stukje kraakbeen tussen het oor en de aanhechting van het gezicht. Wanneer dit stukje wat groter is, plaatsen we de piercing in het midden maar bij een kleinere tragus, plaatsen we de piercing wat dichter naar het gezicht toe om uitgroeien te voorkomen. Het herstel van de huid duurt 6 tot 8 weken en het kraakbeen heeft 6 tot 9 maanden nodig. Voor het herstel wordt er een stud in gezet maar na het herstel zou er ook een ringetje in kunnen. Omdat het kraakbeen in de tragus wat dikker is, is er ook meer kans op zwellen. Er wordt dus een vrij lang sieraad in gezet voor het herstel maar het is wel verstandig deze na zo’n 6 weken te laten verwisselen voor een korter staafje. Ook is het verstandig om tijdens het herstel, geen oordopjes te dragen. Dit omdat deze veel bacteriën kunnen bevatten die voor ontstekingen kunnen zorgen.

 

De kosten van deze piercing zijn 30,- en in de studio hebben we verschillende studs, circular barbells en click-ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad is 1,2mm en de diameter/lengte is meestal 6 of 8mm, afhankelijk van het oor. 


Rook Piercing

De rook piercing wordt gezet in de “plooi” naast de helix/kraakbeenrand. Deze plooi is bij iedereen weer anders en dus valt de piercing ook bij vrijwel iedereen weer anders, dit maakt de piercing heel persoonlijk maar het zou dus kunnen, wanneer je een voorbeeldfoto meeneemt, dat de piercing niet exact valt zoals op het voorbeeld, vraag dus eerst naar de mogelijkheden met jou oor wanneer je iets specifieks in gedachten hebt. Voor het herstel doen we er een banana barbell in maar wanneer de piercing volledig hersteld is, zou er ook een mooi ringetje in gezet kunnen worden. Net als de meeste kraakbeenpiercings heeft de huid zo’n 6 tot 8 weken nodig om te herstellen en het kraakbeen 3 tot 9 maanden. Het is wel zo dat, doordat er door een dubbele laag kraakbeen gepiercet wordt, dat het herstel wat kan variëren.

 

De kosten van deze piercing zijn 30,- en in de studio hebben we verschillende banana barbells, circular barbells en click-ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad is 1,2mm en de diameter/lengte is meestal 6 of 8mm, afhankelijk van het oor.

 


Forward Helix

De forward helix wordt gezet in het randje kraakbeen tegen het gezicht aan. Vaak zijn ze te zien per 3 maar wanneer je dit graag wilt, is het verstandig om eerst de buitenste 2 te zetten. Dit omdat de huid wat op kan gaan zetten en wanneer er 3 in één keer gezet worden, kan dit elkaar wat in de weg gaan zitten. Na zo’n 2 weken kan de 3e er dan tussen geplaatst worden. Er kunnen verschillende sieraden in maar voor het herstel doen we er eerst een banana barbell in. Dit om het schoonhouden makkelijker te maken. Het is wel verstandig om deze na zo’n 6 weken te laten verwisselen, dit om kraakbeenbultjes te voorkomen. De huid heeft zo’n 6 weken nodig om te herstellen en het kraakbeen 3 tot 9 maanden. Omdat, zelfs met de banana barbell, het schoonmaken wat lastig kan zijn, zou je gebruik kunnen maken van een vochtig wattenstaafje om goed onder de rand te komen.

 

De kosten van deze piercing zijn 30,- en in de studio hebben we verschillende barbells, studs, banana barbells, circular barbells en click-ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad is 1,2mm en de diameter/lengte is meestal 6mm, afhankelijk van het oor.


Daith piercing

De daith piercing wordt gezet in het stukje kraakbeen boven de gehoorgang. Je ziet ze vooral met een ringetje maar voor het herstel is het beter dat er eerst een barbell in gezet wordt. Dit omdat een ringetje veel schuift en draait. Hierdoor is de kans op kraakbeen bultjes een stuk groter dan wanneer er een barbell in gezet wordt. Na zo’n 6 tot 8 weken zou deze verwisseld kunnen worden met een ringetje. Over het algemeen hersteld huid zich na zo’n 6 tot 8 weken maar het kraakbeen heeft een herstel periode van 3 tot 9 maanden, afhankelijk van de nazorg. Omdat het een plek is die misschien wat moeilijk schoon te maken is met de vingers, is het handig om hiervoor een wattenstaafje te gebruiken. Let hierbij wel op dat het wattenstaafje vochtig is wanneer je deze gebruikt. Dit om te voorkomen dat er pluisjes achterblijven in de wond.

 

De kosten van deze piercing zijn €35,- en in de studio hebben we verschillende banana barbells, circular barbells en click-ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad is 1,2mm en de diameter/lengte is afhankelijk van het oor.

 


snug piercing

Een snug piercing wordt gezet in de plooi die tussen de rand van het oor en de binnenste schelp zit. Hoe de piercing valt is afhankelijk van de vorm van het oor. Voor het herstel gaat er een banana barbell in maar na het herstel zou er ook een ringetje in gezet kunnen worden. Ook bij deze piercing is de huid na zo’n 6 tot 8 weken hersteld, het kraakbeen heeft alleen wat langer de tijd nodig, minimaal 9 maanden, omdat er in dit geval door een dikker stuk gepiercet wordt. Het is verstandig om na het zetten van deze piercing, in ieder geval 6 weken niet op deze kant te slapen omdat het sieraad dan in het kraakbeen kan drukken wat voor irritatie zorgt.

 

De kosten van deze piercing zijn 30,- en in de studio hebben we verschillende banana barbells, circular barbells en click-ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad is 1,2mm en de diameter/lengte is meestal 6 of 8mm, afhankelijk van het oor.


Conch piercing

De conch piercing wordt gezet in de oorschelp. Er zijn 2 verschillende manieren om deze piercing te zetten. Zo kan er een knopje in het middel van de schelp gezet worden, hierdoor lijkt het wel wat op een parel die in een schelp ligt. Dit wordt ook wel een inner conch piercing genoemd. Wat vaker zien we de outer conch piercing. Deze wordt iets meer tegen de rand gezet waardoor het mogelijk is om er, na het herstel, een ringetje in te doen. De piercing wordt gezet met een stud of een barbell. De huid heeft zo’n 6 weken nodig om volledig te herstellen en het kraakbeen 3 tot 9 maanden.

 

De kosten van deze piercing zijn 30,- en in de studio hebben we verschillende barbells, studs, circular barbells en click-ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad is 1,2mm en de diameter/lengte is afhankelijk van het oor.


Industrial Piercing

Een industrial bestaat uit 2 piercings die verbonden zijn door middel van een rechte barbell. Het is een piercing die niet bij iedereen mogelijk is in verband met de vorm van de oorschelp, vraag dus eerst naar de mogelijkheden. Omdat het in dit geval eigenlijk om 2 piercings gaat, duurt het herstel ook iets langer dan bij de andere kraakbeen piercings. De huid heeft zo’n 8 weken nodig en het kraakbeen minimaal 9 maanden.

Tijdens het herstel is het verstandig om zo min mogelijk op de gepiercete kant te slapen.

 

De kosten van deze piercing zijn 40,- en in de studio hebben we verschillende sieraden hiervoor. De dikte van het sieraad is 1,6 mm en de lengte is afhankelijk van het oor. 


Oorlel Piercing

Een oorlel kan zowel gepiercet als geschoten worden. Het voordeel van piercen is dat het met wat meer beleid gebeurt en dat er gelijk een dikker sieraad in gezet kan worden. Dit is handig wanneer je je oren wilt stretchen. De verzorging van deze piercings kan zowel met een milde zeep als met Sterilon maar zeep heeft wel de voorkeur. Na zo’n 6 weken zou de huid volledig hersteld moeten zijn.

 

De kosten van deze piercing zijn €20,- en wanneer gelijk beide kanten gepiercet worden, zijn de kosten €30,- en in de studio hebben we verschillende barbells, studs, circular barbells en click-ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. Maar een gewone oorbel kan natuurlijk ook. De dikte van het sieraad is 1,2mm of 1,6mm en de diameter/lengte is meestal 6mm, afhankelijk van het oor.

 


Anti-tragus Piercing

Een anti-tragus piercing wordt in het stukje kraakbeen tegenover de tragus gezet.

De piercing wordt gezet met een barbell en de huid is na zo’n 5 á 6 weken volledig hersteld. Het kraakbeen onder de huid heeft heeft iets meer tijd nodig, namelijk 3 tot 9 maanden. Dit wil niet zeggen dat je er 9 maanden last van hebt, maar wel dat het wat gevoelig kan blijven wanneer je er bijvoorbeeld op ligt of een koptelefoon draagt.

Tijdens het piercen wordt er een langer sieraad ingezet. Het is wel verstandig deze na zo’n 6 weken te laten vervangen voor een korter staafje of een ringetje.

 

De kosten van deze piercing zijn 30,- en in de studio hebben we verschillende barbells, banana barbells, circular barbells en click-ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad is 1,2mm en de diameter/lengte is afhankelijk van het oor.

Orbital Piercing

Een orbital piercing is de perfecte piercing voor wie eens wat anders wilt. Je ziet ze niet veel maar er is vrij veel mee mogelijk. De orbital bestaat uit 2 piercings die met elkaar verbonden worden door een ring. Voor het herstel doen we er eerst 2 losse studs of barbells in maar nadat deze hersteld is, kunnen we de ring er in zetten. De huid heeft zo’n 6 tot 8 weken nodig om te herstellen en het kraakbeen 6 tot 9 maanden maar dit kan iets langer zijn afhankelijk van de verzorging. Die piercing kan in vrij veel plekken in het oor gezet worden dus ben je geïnteresseerd, vraag dan naar de mogelijkheden.

 

 De kosten van deze piercing zijn 40,- en in de studio hebben we verschillende ball closure rings, circular barbells en click-ringen te koop die er na het herstel in gezet zouden kunnen worden. De dikte van het sieraad is 1,2mm en de diameter is afhankelijk van wat je er graag in wilt.