Nazorginstructie


Tijdens het tatoeëren gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als je de tatoeage goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot deze wond genezen is. Als de tatoeage is afgedekt met een steriel kompres of huishoudfolie, mag je dit na 3 tot 5 uur verwijderen. Wondspray of zelfklevende transparante folie moet blijven zitten tot dit er vanzelf afslijt of afvalt.

 

De nazorg van een tattoo

Lees al deze punten na het laten plaatsen van uw tattoo goed door:

 • De nabehandeling van de tatoeage moet net zo hygiënisch en vakkundig gebeuren als het aanbrengen ervan.
 • Laat de folie minimaal twee tot drie uur zitten.
 • Desinfecteer de handen met desinfecterende zeep (desinfecterende zeep uit een pompje, bijv. Unicura, dus geen blok zeep).
 • Verwijder voorzichtig de folie en was hierna de tatoeage met warm/lauw water en een beetje desinfecterende zeep. Hierna de tatoeage droog deppen met een schone en droge handdoek of stuk keukenrol. Herhaal dit de eerste week 3x per dag.
 • Na 2 dagen kun je beginnen om iedere keer nadat de tatoeage is schoongemaakt deze licht in te smeren met Bepanthen zalf of Johnnie's Tattoo Care.
 • Herhaal de bovenstaande stappen 2x per dag totdat de tattoo geheeld is.
 • Na enkele dagen zullen er korstjes verschijnen. Hieraan niet pulken of krabben, de korstjes zullen uit zich zelf los moeten laten, anders zullen de kleuren geheel of gedeeltelijk verdwijnen.
 • Stel uw pas gezette tattoo niet bloot aan zon, zonnebank, chloor, of zeewater totdat de korstjes geheel zijn verdwenen. Dit duurt ± 7 tot 14 dagen.
 • Nadat de korstjes zijn verdwenen is het verstandig om uw tattoo in te smeren met een sunblock (drogist).
 • Tijdens de korst vorming geen wol of kant direct op de tattoo dragen.
 • Heeft u een tattoo op borst, rug of zij, dan met slapen een t-shirt dragen. Zit de tattoo 's morgens toch vastgeplakt aan uw t-shirt dan deze los weken met water.
 • Heeft u een tattoo op voet, kuit, enkel of onder rug pas dan op voor knellende kledingstukken zoals laarzen en spijkerbroeken. Dit benadeelt het genezingsproces.
 • Na het douchen de tattoo droog deppen met een droge en schone handdoek, dus niet wrijven.

Je mag met een tatoeage wel douchen.

De getatoeëerde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je tatoeage daarom altijd in met zonnebrand.

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn. 

Nazorg producten welke nodig zijn voor het herstel van je tattoo

- Bepanthen zalf / Johnnie's Tattoo Care

- Desinfecterende zeep (uit pompje): Neutral 0%, Unicura, etc.

- Huishoudfolie

- Pleistertape

Johnnie's Tattoo Care

In de studio verkopen wij Johnnie's Tattoo Care, die ontwikkeld producten voor de verzorging van nieuwe en bestaande tatoeages

 

Tattoo Soap: 1 pompje (80 ML) voor 10 euro
Aftercare crème: 1 tube (50 ML) voor 10 euro 
Deze crème op basis van een mix van natuurlijke boters, oliën en extracten is een intensief hydraterende en beschermende crème voor dagelijks gebruik op de getatoeëerde huid. Houd de kleuren van de tatoeage in perfecte conditie. 
Aftercare Lotion: 1 tube (50 ML) voor 10 euro
Deze lotion crème werkt beschermend, intensief hydraterend en ondersteund het eigen herstellend vermogen van de huid waardoor de tatoeage en de kleuren in perfecte conditie blijven.