werkwijze bij Tattoo lucky shot


Een tattoo is niet voor even, maar voor het leven!

Tattoo Lucky Shot is gekeurd volgens de nieuwste wetgevingen voor tattoo en piercing studio's. Sinds 2006 is het verboden om zonder vergunning een tattoo of piercing aan te brengen. Op het gebied van veiligheid en hygiëne, is de studio beoordeeld en de vergunningen afgegeven. Het officiële keuringsrapport kunt u in de studio vinden.

 

Ontwerp kiezen

Allereerst hebben wij een ontwerp nodig om een klant in te kunnen boeken voor een afspraak. De klant kan vrijblijvend en zonder afspraak in verschillende mappen een voorbeeld komen uitzoeken. Mogelijk is het om eigen ontwerpen mee te nemen of geheel naar wens een ontwerp te laten maken. Wanneer het ontwerp bekend is kan er een afspraak worden gemaakt. Wij weten dan hoeveel tijd wij voor u moeten reserveren en kunnen wij de kosten van uw tattoo geven. Indien noodzakelijk geven wij advies en informatie over de plek en het formaat.

 

Werkwijze aanbrengen tatoeage

U heeft een afspraak gemaakt met onze baliemedewerker, een aanbetaling is gedaan. Wanneer u op de afspraak verschijnt zal u het aanbetalingsbewijs moeten overhandigen. Het resterend bedrag zal eerst voldaan moeten worden, hierna kunt u plaats nemen in de behandelstoel. Waar u bij bent, moeten wij de machine's en andere materialen klaar leggen. Kom dus ruim op tijd op uw afspraak verschijnen (15 minuten eerder). Wanneer u te laat verschijnt op de afspraak kan het voorkomen dat wij helaas de afspraak moeten afzeggen, doordat wij anders met ons schema gaan uitlopen. De aanbetaling die is voldaan, kan hiervoor in rekening worden gebracht.

 

Wanneer alle benodigde materialen klaar liggen, zal er met u bekeken worden waar de afbeelding exact moet worden aangebracht. De plaats waar de afbeelding moet komen wordt door ons gedesinfecteerd en geschoren zodat alle haartjes verdwenen zijn dit i.v.m. de hygiëne. Na het scheren wordt de huid vochtig gemaakt met Dethol en zal het afbeeldingssjabloon op de huid worden aangebracht (een soort van carbonafdruk). Het sjabloon is nu zichtbaar als een paars lijnenspel. Nu heeft u nog de laatste mogelijkheid om in de spiegel te zien of het geheel naar wens is aangebracht.

 

Pas wanneer u geheel tevreden bent over de positie van de afdruk, kunnen wij beginnen aan het eerste deel, de outline. De outline is het gehele lijnwerk van uw gewenste afbeelding. Wanneer alle lijnen zijn aangebracht, kunnen wij overgaan tot het inkleuren van de tattoo. Eerst worden alle donkere kleuren aangebracht en vervolgens de lichte kleuren.

Na afloop kunt u in de spiegel het eindresultaat bekijken. Indien u het toelaat willen wij graag een foto maken om op de website of onze Facebook pagina te plaatsen. Let op: Niet alle stukken worden geplaatst.

Uw tatoeage is aangebracht en zal nu worden afgedekt. Het is nu aan u om zich streng te houden aan de nabehandeling van de tattoo.

 

Binnen 1 tot 2 weken zullen alle korsten verdwenen zijn. Na 6 weken is het echte eindresultaat pas zichtbaar. Het kan zijn dat er na deze 6 weken nog enkele stukjes moeten worden bijgewerkt, dit kan kosteloos wanneer u zich binnen 2 maanden na de plaatsingsdatum heeft gemeld. Bij twijfel kunt u altijd advies bij ons opvragen, wij staan u graag ter woord.

 

Nazorg producten, die je alvast in huis kan halen

- Bepanthenzalf 

- Neutral 0% (uit pompje) desinfecterende zeep

- Huishoudfolie

- Pleistertape

 

Deze producten kunnen bij iedere plaatselijke drogisterij / supermarkt aangeschaft worden.  Bepanthenzalf bevat dexpanthenol (5%) dat het natuurlijke huidherstel ondersteund.


Extra informatie

In de studio verkopen wij Johnnie's Tattoo Care, die ontwikkeld producten voor de verzorging van nieuwe en bestaande tatoeage. Deze crème op basis van een mix van natuurlijke boters, oliën en extracten is een intensief hydraterende en beschermende crème voor dagelijks gebruik op de getatoeëerde huid. Deze crème ondersteund het herstellende vermogen van de huid en houd de kleuren van je tatoeage in perfecte conditie.

 

In de studio hebben wij ook nazorgpakketten te koop voor 15,- (Johnnie's Tattoo Care crème en Neutral zeep) (prijs pakket gelijkwaardig aan winkelprijs).

 

Tijdens de sessie

Het is belangrijk om zo stil mogelijk te zitten tijdens de behandeling, onverwachte bewegingen kunnen invloed hebben op het eindresultaat. Geef het zo goed mogelijk aan indien u onverwacht moet niezen o.i.d. zo kunnen wij hier rekening mee houden. Wanneer u zich misselijk, duizelig of vreemd begint te voelen, moet u dit op tijd melden. Gebruik vooraf geen alcohol drugs of bloedverdunnende medicaties.

 

Tijdsduur

Wij proberen altijd een zo juist mogelijke inschatting te maken van de tijdsduur. Het kan voorkomen dat een ruim binnen tijdsbestek klaar bent, het kan ook voorkomen dat het langer zal duren dan de geplande tijd. Hou hier wel rekening mee met andere afspraken die u na de behandeling maakt met derden.

 

Kleding

De inkten die wij gebruiken kunnen bij de behandeling in kledingstukken komen. Het is daarom raadzaam om oudere kleding te dragen op de afspraak. Wij kunnen hier niet voor verantwoordelijk worden gesteld.