Vraag & antwoord


Wat kost een tatoeage bij Lucky Shot?

Er zijn geen vaste prijzen voor een tattoo, de prijs van de tattoo zal worden bepaald aan de hand van enkele belangrijke kenmerken; de grootte van de tattoo, kleur gebruik, lijnwerk en de geschatte duur. Zo kunnen wij dus geen prijzen geven per telefoon of per e-mail, hoe graag wij dit ook zouden willen doen. Wanneer u een prijs wilt weten, kunt u op het juiste formaat een voorbeeld meenemen bij het bezoek aan de studio . Wij zullen u vrijblijvend een prijs opgeven.

 

Doet het aanbrengen van een tattoo pijn?

Het aanbrengen van een tatoeage is niet geheel pijnloos maar het is zeker te doen. Wanneer u zich aan een aantal regeltjes zal houden voordat u op de afspraak verschijnt , zal het allemaal een stuk gemakkelijker gaan. Gebruik in geen geval aspirine's, dit zal eerder een nadeel hebben dan voordeel. Aspirine's maken het bloed dunner, waardoor het moeilijker zal worden de inkt in de huid te brengen. De plaats van de tatoeage is afhankelijk van de "pijn".

 

Hoe komt het dat er soms mensen flauw vallen tijdens het plaatsen van een tatoeage?

Het is een fabeltje dat het alleen maar komt van de pijn. Wanneer een klant zich houdt aan de voorgeschreven regels, voordat hij of zij in de behandelstoel zal plaatsnemen, gebeurt dit vrijwel nooit. Tijdens het eerste kwartier zal het lichaam de stof Endorfine aanmaken, vergelijkbaar met een aspirine. Het grote nadeel van deze aanmaak, is dat dit zeer veel suikers uit het lichaam neemt en dus de suiker spiegel zeer snel verlaagt. Goed eten vooraf (bruine boterhammen met kaas) is dan ook erg belangrijk.

 

Endorfine (Uitleg Wikipedia)

Endorfine's werken in de eerste plaats pijn onderdrukkend, maar zorgen ook voor een gevoel van geluk of euforie, zoals de 'runners high' bij duursporter's. De roes achtige toestand die kan ontstaan na een fysieke inspanning wordt gedeeltelijk veroorzaakt door het vrijkomen van endorfine. Opium en heroïne werken op dezelfde receptoren in als endorfine. De smaak ervaring bij suikers, vetten, chili pepers en ook chocolade produceert endorfine in het lichaam.

 

Ik ben nog geen 18 jaar, wat nu te doen?

Wij kunnen je alleen behandelen indien je ouder / verzorger ons via een formulier toestemming geeft om dit bij jou te mogen doen. Deze ouder / verzorger moet zich net als jou met een geldig identiteitsbewijs kunnen identificeren. Bij het tekenen van het formulier is diegene die zich voor doet als jou vertegenwoordiger wettelijk aansprakelijk. Wanneer een afspraak is gemaakt, hoeft de ouder/ verzorgen niet meer mee op de dag dat de tatoeage zal worden aangebracht. Vanaf 18 jaar is het mogelijk om zelfstandig een afspraak te maken.

 

Mijn tatoeage is niet helemaal gedekt, wat nu?

De tatoeage kan het best na 6 weken bekeken worden. Over het algemeen is de tatoeage binnen 6 weken geheel genezen en vrij van korsten en schilfers. Wanneer het blijkt dat er oneffenheden opgetreden zijn, kunt u binnen 2 maanden vanaf de plaatsingsdatum een afspraak maken voor het gratis bijkleuren van de tattoo. Na de duur van 2 maanden vervalt deze gratis service en zal er een bedrag betaald moeten worden. Wanneer u er niet zeker van bent, of de tatoeage nu wel of niet bijgekleurd moet worden, loop dan vrijblijvend binnen voor advies. Let op: is je tattoo gezet bij een gastartiest? Dan moet de artiest die de tattoo heeft geplaatst zelf de tattoo bijwerken als dit nodig is. Wil je de tattoo door een andere artiest laten bijwerken, dan zijn hier kosten aan verbonden.

 

Kan ik zelf ook een voorbeeld aanleveren voor een tatoeage?

Ja hoor, dat is geen probleem. Natuurlijk moet er wel gekeken worden of het haalbaar is. Een tekening op papier is niet gelijk aan een tatoeage in de huid. Hou er rekening mee dat sommige voorbeelden niet of gedeeltelijk uitgevoerd kunnen worden. Wanneer wij het advies nemen om deze niet te laten zetten, bent u natuurlijk vrij om het bij een andere studio te proberen tot u iemand vindt die het wel wil zetten. Wij willen iedereen graag behandelen en een tatoeage aanbrengen, maar willen dit wel goed doen zodat u als klant tevreden blijft over Lucky Shot Tattoo.

 

Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van een tatoeage ?

Ga altijd alleen op zoek naar een tatoeage naar keuze, wanneer u een vriend, vriendin of familielid meeneemt, is de kans groot dat u op deze op- en aanmerkingen van hun kant een afwijkende keuze neemt. Besef dat u diegene bent die voor de rest van het leven aan de keuze is verbonden. Het is altijd leuk om te horen dat uw keuze in de smaak valt bij derden, belangrijk is dit zeker niet. Een juiste keuze is de keuze die u zelf maakt.

Denk goed na waar u de tatoeage wilt laten aanbrengen, mag het opvallen dat u er een draagt of wilt u dit voor uzelf houden. Bij onze voorbeelden staan letters die overeen komen met prijzen, het is belangrijk om eerst een keuze te maken en dan de prijs te bekijken. De keuze van de tatoeage moet niet afhankelijk zijn van de prijs, valt de keuze duurder uit dan gepland, dan is het verstandig om nog even door te sparen. Zo maakt u een volwassen keuze.

 

Belangrijke tip voor ouders die toestemming verlenen aan zijn of haar kind beneden 18 jaar

Wanneer u als ouder toestemming geeft voor het laten aanbrengen van een tatoeage, is het belangrijk om de keuze van de tatoeage ook vrij te laten van uw zoon of dochter. Uit ervaring blijkt het dat ouders soms toestemming verlenen voor de plaatsing, maar moeten de ouders beslissen wat het moet of mag worden. Zo belemmerd u de keuze van uw kind, die er de rest van zijn of haar leven mee rond moet lopen. Als een kind de toestemming krijgt is die natuurlijk door het dolle heen, wanneer er een beperking wordt opgelegd in de keuze, zal een kind altijd kiezen uit die beperking. De keuze is dan alleen genomen om maar een tattoo te krijgen. Denk hier als ouder goed over na.

 

Waarom slaan Tribal tatoeages meestal blauw uit van kleur?

Wanneer een Tribal net geplaatst is, is deze diep zwart. Na verloop van tijd zal dit in vrijwel alle gevallen "blauw" genezen. Bij iemand die snel bruin wordt in de zomer is de kans vele malen groter dan bij iemand die een witte huid blijft behouden. Dit ligt aan het pigment van de klant. Het is wel van belang dat de Tribal er in zijn geheel goed gedekt uitziet. In vrijwel alle gevallen moet een Tribal voor een tweede maal ingekleurd worden. Je kunt de vorm van een Tribal ook behouden en kiezen voor een schaduw inkleuring. 

 

Waar blijft de inkt in mijn huid? Hoe kan dit blijven zitten?

Hiernaast is een afbeelding die de doorsnede laat zien van de huid. De huid bestaat uit meerdere lagen. De buitenste laag is de opperhuid, een laag die voortdurend slijt. De lederhuid in een laag direct onder de opperhuid, de lederhuid maakt continu nieuwe huid cellen aan. Nieuwe huid cellen die in de lederhuid aangemaakt worden reizen in 4 weken naar boven om de oude versleten huid cellen te vervangen. De huid wordt dus voortdurend vernieuwd door ons eigen lichaam.

Wanneer er alleen in de opperhuid inkt aangebracht wordt, zal deze op den duur geheel verdwijnen.

 

Er zijn studio's die beweren een tijdelijke tatoeage aan te kunnen brengen, dit is iets wat in de praktijk toch anders uitvalt. Wanneer er ook maar een klein beetje dieper in de huid wordt geprikt, zal dit stuk altijd zichtbaar blijven voor de rest van je leven.

Wanneer je bijvoorbeeld met een pen op de huid tekent, dan zal dit spoedig verdwijnen. De aangebrachte inkt zal samen met de dode huid cellen het lichaam verlaten. De nieuwe cellen die worden aangemaakt door het lichaam bevatten deze inkt niet, het zal dus verdwijnen. Wanneer de tatoeage voor altijd in de huid moet worden aangebracht moet er dus voor gezorgd worden dat dit niet gaat gebeuren. De naald van de machine zal de inkt in de lederhuid aan moeten brengen.

In de lederhuid gebeurt het volgende:

Zoals bij de meeste bekend is, is het lichaam een bijzonder iets, wanneer de tatoeage inkt in de huid word aangebracht "schrikt " het lichaam hiervan, het is een onbekende stof die hier niet thuis hoort. Om je lichaam tegen deze onbekende stof te beschermen gebeurt er iets opmerkelijks, het lichaam kapselt de inkt in, waardoor het geen schade kan aanrichten. De lederhuid maakt nog steeds nieuwe cellen aan de opperhuid ververst maar de ingekapselde inkt blijft voor altijd en eeuwig in de lederhuid aanwezig.

 

Ik wil as van een overleden persoon in mijn tattoo verwerkt hebben, kan dit?

Nee, dit is bij de wet verboden. Sinds er vele klachten binnen kwamen bij de overheid over tattoo studio's is er in deze wereld veel veranderd. Zo ook de kleurstoffen zijn onder de loep genomen en hierin zaten stoffen (niet in alle inkten) die niet in deze hoeveelheden in het lichaam mogen komen. Wanneer een studio as in deze pigmenten gaat doen van een overleden persoon, dan kan dit schadelijk zijn! Er zullen vast studio's zijn die niet niet zo serieus nemen, ons advies is: doe het niet!! Er zijn ook mogelijkheden om samen te kijken naar een passend ontwerp.

 

Ik ben zwanger en wil een tattoo laten aanbrengen

Nee, dit is niet mogelijk! Door de zwangerschap zullen wonden vele malen langzamer genezen! 

 

Mag ik nu wel of geen Vaseline of Uierzalf gebruiken?

Nee, beide zijn niet meer toegestaan en worden dan ook sterk afgeraden! Zowel Vaseline als de Uierzalf zijn te vet en leggen en soort film over de huid, waardoor bijna geen zuurstof kan doordringen. Een wond heeft zuurstof nodig om goed te kunnen genezen. Het genezingsproces zal vele malen langer duren en dus de kans op een infectie een stuk groter. Bepanthen zalf kan met een gerust hart gebruikt worden.

  

Moet een tattoo altijd bijgekleurd worden?

Nee, dit hoeft niet altijd. Het is afhankelijk hoe de tattoo er naar 4 tot 6 weken uit ziet. Zijn er lijnen niet geheel gedekt of is de kleur op sommige plaatsen verdwenen, dan is het noodzakelijk om even een afspraak te maken in de studio. Twijfel je, dan is het ook verstandig om het even aan ons te tonen. 

 

Mocht je vraag er niet bij staan? Bel ons gerust!