Vraag & antwoord


Wat kost een tatoeage bij Lucky Shot?

Er zijn geen vaste prijzen voor een tattoo, de prijs van de tattoo zal worden bepaald aan de hand van enkele belangrijke kenmerken; de grootte van de tattoo, kleur gebruik, lijnwerk en de geschatte duur. Zo kunnen wij dus geen prijzen geven per telefoon of per e-mail, hoe graag wij dit ook zouden willen doen. Wanneer je een prijs wilt weten, kun je op het juiste formaat een voorbeeld meenemen bij het bezoek aan de studio. Wij zullen je vrijblijvend een prijs opgeven.

 

Doet het aanbrengen van een tattoo pijn?

Het aanbrengen van een tatoeage is niet geheel pijnloos maar het is zeker te doen. Wanneer jij je aan een aantal regeltjes zal houden voordat je op de afspraak verschijnt, zal het allemaal een stuk gemakkelijker gaan. Gebruik in geen geval aspirines, dit zal eerder een nadeel hebben dan voordeel. Aspirines maken het bloed dunner, waardoor het moeilijker zal worden de inkt in de huid te brengen. De plaats van de tatoeage is afhankelijk van de "pijn".

 

Hoe komt het dat er soms mensen flauw vallen tijdens het plaatsen van een tatoeage?

Het is een fabeltje dat het alleen maar komt van de pijn. Wanneer een klant zich houdt aan de voorgeschreven regels, voordat hij of zij in de behandelstoel zal plaatsnemen, gebeurt dit vrijwel nooit. Tijdens het eerste kwartier zal het lichaam de stof Endorfine aanmaken, vergelijkbaar met een aspirine. Het grote nadeel van deze aanmaak, is dat dit zeer veel suikers uit het lichaam neemt en dus de suiker spiegel zeer snel verlaagt. Goed eten vooraf (bruine boterhammen met kaas) is dan ook erg belangrijk.

 

Endorfine (Uitleg Wikipedia)

Endorfine's werken in de eerste plaats pijn onderdrukkend, maar zorgen ook voor een gevoel van geluk of euforie, zoals de 'runners high' bij duursporter's. De roes achtige toestand die kan ontstaan na een fysieke inspanning wordt gedeeltelijk veroorzaakt door het vrijkomen van endorfine. Opium en heroïne werken op dezelfde receptoren in als endorfine. De smaak ervaring bij suikers, vetten, chili pepers en ook chocolade produceert endorfine in het lichaam.

 

Ik ben nog geen 18 jaar, wat nu te doen?

Wij kunnen je alleen behandelen indien je ouder/verzorger ons via een formulier toestemming geeft om dit bij jou te mogen doen. Deze ouder / verzorger moet zich net als jou met een geldig identiteitsbewijs kunnen identificeren. Bij het tekenen van het formulier is diegene die zich voor doet als jou vertegenwoordiger wettelijk aansprakelijk. Wanneer een afspraak is gemaakt, hoeft de ouder/verzorgen niet meer mee op de dag dat de tatoeage zal worden aangebracht. Vanaf 18 jaar is het mogelijk om zelfstandig een afspraak te maken.

 

Mijn tatoeage is niet helemaal gedekt, wat nu?

De tatoeage kan het best na 6 weken bekeken worden. Over het algemeen is de tatoeage binnen 6 weken geheel genezen en vrij van korsten en schilfers. Wanneer het blijkt dat er oneffenheden opgetreden zijn, kunt u binnen 2 maanden vanaf de plaatsingsdatum een afspraak maken voor het gratis bijkleuren van de tattoo. Na de duur van 2 maanden vervalt deze gratis service en zal er een bedrag betaald moeten worden. Wanneer u er niet zeker van bent, of de tatoeage nu wel of niet bijgekleurd moet worden, loop dan vrijblijvend binnen voor advies. Let op: is je tattoo gezet bij een gastartiest? Dan moet de artiest die de tattoo heeft geplaatst zelf de tattoo bijwerken als dit nodig is. Wil je de tattoo door een andere artiest laten bijwerken, dan zijn hier kosten aan verbonden.

 

Kan ik zelf ook een voorbeeld aanleveren voor een tatoeage?

Ja hoor, dat is geen probleem. Natuurlijk moet er wel gekeken worden of het haalbaar is. Een tekening op papier is niet gelijk aan een tatoeage in de huid. Hou er rekening mee dat sommige voorbeelden niet of gedeeltelijk uitgevoerd kunnen worden. Wanneer wij het advies geven om deze niet te laten zetten, ben je natuurlijk vrij om het bij een andere studio te proberen tot je iemand vind die het wel wil zetten. Wij willen iedereen graag behandelen en een tatoeage aanbrengen, maar willen dit wel goed doen zodat jij als klant tevreden blijft over Tattoo Lucky Shot.

 

Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van een tatoeage ?

Ga altijd alleen op zoek naar een tatoeage naar keuze, wanneer je een vriend, vriendin of familielid meeneemt, is de kans groot dat jij op deze op- en aanmerkingen van hun kant een afwijkende keuze maakt. Besef dat jij diegene bent die voor de rest van het leven aan de keuze is verbonden. Het is altijd leuk om te horen dat jouw keuze in de smaak valt bij derden, belangrijk is dit zeker niet. Een juiste keuze is de keuze die jij zelf maakt.

Denk goed na waar jij de tatoeage wil laten aanbrengen, mag het opvallen dat je er een draagt of wil je dit voor jezelf houden. Het is belangrijk om eerst een keuze te maken en dan de prijs te bekijken. De keuze van de tatoeage moet niet afhankelijk zijn van de prijs, valt de keuze duurder uit dan gepland, dan is het verstandig om nog even door te sparen. Zo maak je een verstandige keuze.

 

Belangrijke tip voor ouders die toestemming verlenen aan zijn of haar kind beneden 18 jaar

Wanneer jij als ouder toestemming geeft voor het laten aanbrengen van een tatoeage, is het belangrijk om de keuze van de tatoeage ook vrij te laten van jouw zoon of dochter. Uit ervaring blijkt het dat ouders soms toestemming verlenen voor de plaatsing, maar moeten de ouders beslissen wat het moet of mag worden. Zo belemmer je de keuze van jouw kind, die er de rest van zijn of haar leven mee rond moet lopen. Als een kind de toestemming krijgt is die natuurlijk door het dolle heen, wanneer er een beperking wordt opgelegd in de keuze, zal een kind altijd kiezen uit die beperking. De keuze is dan alleen genomen om maar een tattoo te krijgen. Denk hier als ouder goed over na...

 

Waarom slaan tribal tatoeages meestal blauw uit van kleur?

Wanneer een tribal net geplaatst is, is deze diep zwart. Na verloop van tijd zal dit in vrijwel alle gevallen "blauw" genezen. Bij iemand die snel bruin wordt in de zomer is de kans hierop vele malen groter dan bij iemand die een witte huid blijft behouden. Dit ligt aan het pigment van jouw huid. Het is wel van belang dat de tribal er in zijn geheel goed gedekt uitziet. In vrijwel alle gevallen moet een tribal voor een tweede maal ingekleurd worden. Je kunt de vorm van een tribal ook behouden en kiezen voor een schaduw inkleuring. 

Welke tatoeages zetten wij niet?

Doordat wij werken met vele verschillende artiesten hebben wij altijd wel iemand beschikbaar die past bij de stijl die jij graag wilt. Maar dit betekend niet dat wij alles zetten....
Zo zetten wij in de studio geen tatoeages op de vingers. De huid vernieuwt hier erg heel snel waardoor een nieuwe tatoeage kan gaan uitvloeien of er hapjes inkt uit de tatoeage gaan missen. Als de tatoeage net gezet is kan het er leuk uit zien, maar 9 van de 10 keer herstelt dit niet mooi en is bijwerken geen optie.

Sinds 2 novemer 2022 zijn wij gestopt met het plaatsen van kleurentatoeages. Kleureninkten zijn een tijdje verboden geweest door aangescherpte EU regels. Na een tijd met de nieuwe (goedgekeurde) inkten te hebben gewerkt hebben wij besloten om toch tijdelijk te stoppen met het gebruikt hiervan.
De kleuren kunnen doffer uitvallen waardoor je nieuwe tatoeage soms al jaren oud kan lijken. Dit betekend niet dat het gebruik hiervan altijd verkeerd uitpakt, maar de nieuwe kleureninkten leveren niet de kwaliteit die wij willen bieden. In 2023 verwachten wij een nieuwe lijn aan inkt, wanneer deze beter bevalt pakken wij de kleurentatoeage graag weer op. Maar voor nu gaan we over op alleen black & grey tatoeages.

Tatoeages met as van een overleden persoon hierin verwerkt zijn bij de wet verboden. Sinds er vele klachten binnen kwamen bij de overheid over tattoo studio's is er in deze wereld veel veranderd. Zo ook de kleurstoffen zijn onder de loep genomen en hierin zaten stoffen (niet in alle inkten) die niet in deze hoeveelheden in het lichaam mogen komen. Wanneer een studio as van een overleden persoon in deze pigmenten gaat doen, dan kan dit schadelijk zijn! Er zullen vast studio's zijn die dit niet zo serieus nemen, ons advies is: doe het niet!! Er zijn ook mogelijkheden om samen te kijken naar een passend ontwerp.


Waar blijft de inkt in mijn huid? Hoe kan dit blijven zitten?

De huid bestaat uit meerdere lagen. De buitenste laag is de opperhuid, een laag die voortdurend slijt. De lederhuid in een laag direct onder de opperhuid, de lederhuid maakt continu nieuwe huid cellen aan. Nieuwe huid cellen die in de lederhuid aangemaakt worden reizen in 4 weken naar boven om de oude versleten huid cellen te vervangen. De huid wordt dus voortdurend vernieuwd door ons eigen lichaam.

Wanneer er alleen in de opperhuid inkt aangebracht wordt, zal deze op den duur geheel verdwijnen.

 

Er zijn studio's die beweren een tijdelijke tatoeage aan te kunnen brengen, dit is iets wat in de praktijk toch anders uitvalt. Wanneer er ook maar een klein beetje dieper in de huid wordt geprikt, zal dit stuk altijd zichtbaar blijven voor de rest van je leven.

Wanneer je bijvoorbeeld met een pen op de huid tekent, dan zal dit spoedig verdwijnen. De aangebrachte inkt zal samen met de dode huid cellen het lichaam verlaten. De nieuwe cellen die worden aangemaakt door het lichaam bevatten deze inkt niet, het zal dus verdwijnen. Wanneer de tatoeage voor altijd in de huid moet worden aangebracht moet er dus voor gezorgd worden dat dit niet gaat gebeuren. De naald van de machine zal de inkt in de lederhuid aan moeten brengen.

In de lederhuid gebeurt het volgende:

Zoals bij de meeste bekend is, is het lichaam een bijzonder iets, wanneer de tatoeage inkt in de huid word aangebracht "schrikt " het lichaam hiervan, het is een onbekende stof die hier niet thuis hoort. Om je lichaam tegen deze onbekende stof te beschermen gebeurt er iets opmerkelijks, het lichaam kapselt de inkt in, waardoor het geen schade kan aanrichten. De lederhuid maakt nog steeds nieuwe cellen aan de opperhuid ververst maar de ingekapselde inkt blijft voor altijd en eeuwig in de lederhuid aanwezig.

  

Ik ben zwanger en wil een tattoo laten aanbrengen

Nee, dit is niet mogelijk! Door de zwangerschap zullen wonden vele malen langzamer genezen! We raden je aan te wachten tot na de bevalling (en het geven van borstvoeding) voordat je een tatoeage laat plaatsen.

 

Mag ik nu wel of geen Vaseline of Uierzalf gebruiken?

Nee, beide zijn niet meer toegestaan en worden dan ook sterk afgeraden! Zowel Vaseline als de Uierzalf zijn te vet en leggen en soort film over de huid, waardoor bijna geen zuurstof kan doordringen. Een wond heeft zuurstof nodig om goed te kunnen genezen. Het genezingsproces zal vele malen langer duren en dus de kans op een infectie een stuk groter. Een tattoo aftercare kan met een gerust hart gebruikt worden (verkrijgbaar in de studio).

  

Moet een tattoo altijd bijgekleurd worden?

Nee, dit hoeft niet altijd. Het is afhankelijk hoe de tattoo er naar 4 tot 6 weken uit ziet. Zijn er lijnen niet geheel gedekt of is de kleur op sommige plaatsen verdwenen, dan is het noodzakelijk om even een afspraak te maken in de studio. Twijfel je, dan is het ook verstandig om het even aan ons te tonen. 

 

Mocht je vraag er niet bij staan? Bel ons gerust!